En inspirerande matlagnings kick-off i Stockholm

      Kommentarer inaktiverade för En inspirerande matlagnings kick-off i Stockholm

Att kombinera arbete med nöje är alltid en vinnande strategi. När det kom till att planera vår senaste kick-off på jobbet, ville vi göra något annorlunda och engagerande. Vi valde därför en matlagnings kick-off i Stockholm, och det visade sig vara ett fantastiskt val.

Förberedelser och förväntningar

Förväntningarna var höga när vi samlades på en vacker matstudio i centrala Stockholm. Studion var stilfullt inredd med moderna köksredskap och en mysig atmosfär. Som någon med ett stort intresse för inredning, kunde jag inte låta bli att beundra den smakfulla designen och detaljerna.

Vi delades in i mindre grupper och varje grupp fick ansvara för en del av kvällens meny. Det var inte bara ett roligt sätt att arbeta tillsammans, utan också ett perfekt tillfälle att lära känna kollegorna bättre. Vår professionella kock började med att introducera kvällens meny och visa oss några grundläggande tekniker. Det var tydligt att vi hade en spännande kväll framför oss.

Matlagning och teamwork

Vi började med att förbereda förrätten, en fräsch ceviche med citrusfrukter och färska örter. Doften av lime och koriander spred sig snabbt i rummet och skapade en härlig stämning. Att jobba tillsammans i köket var både roligt och utmanande. Vi skrattade mycket och hjälptes åt med att skära, hacka och blanda ingredienserna.

Huvudrätten bestod av en saftig kycklingfilé med rostad rotfruktssallad och en krämig sås. Kocken visade oss hur man steker kycklingen till perfektion och hur man får till en riktigt god sås. Jag, som alltid varit noga med att äta hälsosamt, uppskattade verkligen hur vi kunde skapa något både gott och nyttigt.

När allt var klart satte vi oss ner tillsammans och njöt av maten vi lagat. Det var en speciell känsla att äta något vi själva skapat, med hjälp av professionell vägledning. Maten smakade fantastiskt och stämningen var på topp. Det var verkligen ett perfekt sätt att avsluta en givande dag.

Avslutning och reflektioner

Kvällen avslutades med att vi fick möjlighet att reflektera över våra erfarenheter och dela med oss av vad vi lärt oss. Att laga mat tillsammans skapade en starkare samhörighet i teamet och gav oss alla nya färdigheter och inspiration att ta med oss hem.

Att ha en matlagnings kick-off i Stockholm var en upplevelse jag varmt rekommenderar. Det kombinerar kreativitet, teamwork och njutning på ett sätt som få andra aktiviteter kan. För oss var det inte bara en kul kväll, utan också ett sätt att stärka relationerna på jobbet och skapa minnen som vi kommer att bära med oss länge.