Skäggtrimmers från ledande tillverkare

Efter att det blev populärt med att skaffa slutspelsskägg för att uppmärksamma prostatacancern så har fler och fler skaffat skägg på heltid, så att säga. Det dök upp en massa produkter för att sköta om skägget helt plötsligt och salonger som bara var specialister på att klippa och vårda skägg. Alla män skulle ha långt skägg med en massa skäggolja i och efterfrågan på skäggtrimmers från ledande tillverkare ökade kraftigt. Skäggtrenden har mer eller mindre hållit i sig medan peaken kanske har dalat en aning och skäggen har återgått till något mer normal storlek än tidigare. Jag vet att många av mina vänner testade att anlägga skägg men tyckte att det kliade för mycket och bestämde sig för att dom var snyggast utan skägg i hela ansiktet.

Ökad efterfrågan på skäggtrimmers

Plötsligt kom det en epidemi som gjorde att flertalet av oss med skägg och alla med hår också för den delen, slutade gå till frisören eller barberaren. Rädslan för att bli smittad av Covid19 gjorde att många människor bestämde sig för att det var mycket bättre att fixa skägg och hår i hemmet, på egen hand. Därmed ökade efterfrågan igen på skäggtrimmers och trimmers till håret men även trimmers som var anpassade för våra husdjur, för ingen ville åka iväg till någon för att klippa sig, vare sig det gällde människa eller djur med päls.

Leveransproblem från tillverkare

Vad ingen hade räknat med var att det skulle bli problem för många tillverkare att få tag på vissa komponenter till sina produkter, vare sig det gällde kylskåpstillverkare eller symaskinstillverkare så var det svårt att få tag i delar. När efterfrågan ökar krävs det också att leveranserna fungerar mellan länder och det gjorde det inte heller under corona. Det var många fördröjningar när det gällde leveranser som kom från andra länder, speciellt från Kina och Japan som låg så långt bort och är så trångbodda, det gjorde att många fabriker fick stänga ned under veckor innan de vågade sätta igång igen.