Tänder inte på trädgårdsarbete

Idag skulle man passa på att trimma gräsmattan. Jag kunde dock ta det lugnt en stund, eftersom gräsklipparen inte startade. Blev lite konfundersam efter kollat att tanken var fylld med bränsle. Det var välfyllt i bensintanken och jag hade även använt choken när jag försökte starta klipparen. Mina misstankar är att det behövs ett nytt tändstift. Vill minnas det var många år sedan det sist byttes ett tändstift i denna gräsklippare. Nu är det ingen brådska att klippa gräset så jag tänker skjuta fram inköp av tändstift tills gräset växt högre och det blir olidligt att befinna sig på gräsmattan.

Min gräsmatta brukar klara sig bra de flesta år. För 2 år sedan var det en extra torr sommar och då tog den lite stryk eftersom det även var brist på vatten i vårt område. Kommunen jag bor i hade utfärdat ett vattningsförbud under 1 månad. För att min gräsmatta inte skulle dö ut valde jag att frakta vatten från en närliggande bäck med hjälp av en stor vattentank som vi placerade på en hjullastare.

Trädgårdsarbete är inte min melodi men grannarna verkar gilla att pyssla med sin trädgård. Ser att de gärna odlar grönsaker, blommor samt äpplen och krusbär.

Staketet i trädgården börjar bli till åren, vi kommer snart att fixa detta. Min plan är att köpa in plankor från en bygghandel och själv snickra ihop staket runt tomten. Målning och lackning kommer jag sköta själv, det kan rent av vara lite avkopplande. När ska jag köpa in plankor till staketet? Troligtvis blir det inom 1 månad när de har sin årliga REA på brädgården. Lika bra att passa på, inte så ofta man får chansen att köpa trävaror billigt. Färg och lack köper jag istället på målarbutiken, de har rätt kulör och fabrikat som jag är intresserad av.