Förstahandskontrakt i Stockholm

Att få tag på ett förstahandskontrakt i Stockholm på en lägenhet måste vara bland det svåraste en människa kan göra. Jag är väldigt trött nu på att sova på soffan hos olika vänner, jag vill verkligen ha min egna lägenhet nu. I alla fall ett kontrakt på lägenhet i andra hand ett tag. Det är inte kul att vara 25 år och fortfarande bo hos diverse andra människor som har haft turen eller pengarna att få tag på ett förstahandskontrakt i Stockholm. För det är typ det som behövs, pengar och kontakter och otroligt mycket tur för den som inte har något av de första.

Att bo i Stockholm

Jag älskar verkligen att bo i Stockholm och det finns ingenstans dit jag hellre hade velat flytta, i alla fall inte när det gäller Sverige. Storstadspulsen är det bästa jag vet, att ryckas med av det pulserande livet som skapas av 1000-tals människor på väg till bussen, tunnelbanan, tåget eller i bilar till jobbet på morgonen. Många av mina vänner som kommer på besök i Stockholm tycker att det är ett stressigt liv, just att folk springer runt och hetsar, men jag tycker precis tvärtom. Jag rycks med av energin i alla dessa människor som är på väg någonstans.

I väntan på förstahandskontrakt

Under tiden jag försöker få tag på ett förstahandskontrakt så är det som jag skrev innan, ett himla runthoppande mellan mina vänner. En del känner jag väl och där kan jag stanna lite längre, medan andra är högst flyktiga bekantskaper. Jag har träffat några olika killar som jag har sovit hos i några veckor innan jag tröttnar och måste leta reda på någon annan som orkar ha mig sovandes på deras soffa under en period. Det är väldigt uttröttande att hoppa runt men just nu är det enda lösningen i väntan på att hitta min egen lägenhet, med förstahandskontrakt.