Trött på att få bagageluckan i huvudet?

Behöver du byta gasfjäder i din bils bagagelucka? Ibland kan man uppleva att exempelvis bagageluckan in längre hålls uppe som den skall eller rostangripen på vissa ställen. Det kan även bero på att man lagt på extrautrustning som gör att orginalfjädern in längre orkar hålla luckan uppe eftersom den då blivit tyngre. Vanligast är att orginalfjädern blir utsliten på grund av kall väderlek och när man råkar ut för detta är det helt enkelt dags att byta, vilket inte är speciellt svårt att fixa på egen hand. Många vet sällan vad problemet beror på när bagageluckan inte längre håller sig uppe som den skall, men i nästan alla fall handlar det om just gasfjädern.

Svårt att hitta rätt gasfjäder? Följ komplett guide på nätet

Problemet med att byta fjäder på egen hand upplever många är att hitta rätt gasfjäder, vilket jag kan förstå då det finns enormt många att välja mellan. Det är olika aspekter som spelar in i valet och det lättaste och bästa tipset jag skulle vilja ge är att följa en guide på nätet som tar dig till den fjäder som passar bäst för just din bil. Man kan även åka till sin verkstad och fråga om hjälp men att beställa via nätet är helt klart att föredra då det både är smidigare, lättare och oftast billigare.

Lätt att byta på egen hand med hjälp av instruktioner

Har du problem med att bagageluckan inte längre håller sig uppe så vill jag uppmana dig till att följa mitt råd. Beställ en ny gasfjäder, hitta just din unika fjäder genom att följa en guide eller kontakta kundtjänst och byt den därefter på egen hand med hjälp av instruktioner som lätt går att hitta online. Det verkar som att det finns alldeles för många där ute som får bagageluckan i huvudet helt i onödan.