Vad är autoklav?

      Kommentarer inaktiverade för Vad är autoklav?

Vad är en autoklav? Detta är förmodligen en fråga som du har funderat på ett länge tag. Kanske har du fått denna fråga under en spelkväll när du och ditt sällskap har spelat något frågespel. Eller kanske är du en person allmänintresserad och du bara vill lära dig nya saker. Då ska du luta dig bakåt i soffan och koka lite kaffe, så ska jag berätta för dig vad en autoklav är för något.
En produkt för sjukvården och forskningscenter
Nu ska vi komma till punkt genom att beröra frågan som du säkert sitter och väntar på med stor spänning. Autoklav är bokstavligt talat en tryckkokare som kokar kemiska preparat, syntetmaterial, textilvaror, glas och mycket andra saker också. Produkten används för det mesta i biologiska laboratorier, sjukvård, vårdcentraler och tandvårdenheter. Detta är som sagt en produkt som kan brukas inom flertalet olika branschområden.
Hoppas du har lärt dig något nytt om detta spännande ämne. Jag vill även passa på att önska dig en trevlig dag och kväll. Själv ska jag nog grotta mig ännu mer i detta spännande ämne.