Hitta rätt arbetsbyxa

      Kommentarer inaktiverade för Hitta rätt arbetsbyxa

Att köpa en arbetsbyxa är nog lika svårt som att välja vandringsbyxa eller bästa löparskon ur det enorma utbudet som finns. Det är ju inte riktigt som att gå och köpa en t-shirt, även om utbudet troligtvis är ännu större där. En arbetsbyxa är ju ett funktionsplagg som ska uppfylla ett antal funktioner och krav som vi har. Framförallt i jobbet är det viktigt att den passar perfekt då det är där vi tillbringar mest tid av vår vardag. Vad bör ens vara med på en arbetsbyxa? Behöver jag verkligen alla funktioner?

Ficka för tumstock, mobilficka, dubbla förstärkta sömmar i grenen, förstärkta knän (knäskydd?) och som toppen på detta isberg finns det också olika krav att förhålla sig till för att byxorna ska vara godkända.

Arbetsbyxor

Jag har valt att titta lite närmare på L.Brador arbetsbyxor för att se vilka funktioner dom har.

Om jag ska tro företaget när dom själva skriver så utvecklar dom arbetsbyxor specifikt med tanke på det nordiska klimatet, vilket är en fördel så klart. På hemsidan finns det små ikoner vid plaggen som underlättar när du ska förstår vilken typ av byxa det är och vilka skydd som finns. L.Brador har två sorters eller typer av arbetsbyxor, det är den ”klassiska” arbetsbyxan och den med stretch. Personligen föredrar jag arbetsbyxa i stretch då jag behöver rörelsefriheten. Det finns bra med information på varje produkt som gör att det blir lätt att jämföra plaggen samt göra ett eget urval. Som många andra tillverkare av arbetskläder använder man Cordura i L.Bradors arbetsbyxor. Det är ett slitstarkt material som är 10 ggr starkare än bomull och 3 ggr starkare än en vanlig polyesterfiber.

Utbudet av arbetsbyxor är ganska stort på hemsidan men alldeles lagom för att inte göra valet allt för svårt för den som har beslutsångest. Den klassiska arbetsbyxan har allt man troligtvis behöver i forma av fickor och förstärkta sömmar och färgerna är helt ok. Efter att ha gått igenom alla ”lämpliga” arbetsbyxor i stretch så fann jag ett par jag tror kommer att passa mig i mitt yrke. Det blev ett par grå med svarta knän och allt lull lull jag vill ha.