Fel på bränsleslang

      Kommentarer inaktiverade för Fel på bränsleslang

När det produceras nya modeller av bilar så uppstår det nästan alltid någon typ av barnsjukdom och ibland kan det ta tid innan detta upptäcks. Hur många gånger har det inte skett att företagen får återkalla X antal bilar för att fixa problemet? Du kanske själv har fått ett brev hem om något fel på din bil? Under 2019 fick Volvo återkalla 37000 bilar i Sverige då det hittats fel på bilarnas bränsleslang. Det visade sig ha uppstått sprickor i bränsleslangen och det som kan hända då är att det läcker ut bränsle i motorrummet.

Läckande bränsleslang

Hur vet du om du har en läckande bränsleslang? Felet med bränsleslangen som upptäcktes av Volvo Cars fanns elva olika modeller som producerades mellan 2015 och 2016. Det allra vanligaste sättet att upptäcka om det finns en läckande bränsleslang är på lukten. Eftersom läckage på en bränsleslang innebär att bränsle tar sig ut i motorn så blir det en stark lukt av bensin eller diesel. Detta kan ta lång tid så problemet kanske inte upptäcks innan det är försent. I ett sånt här fall när problemet redan är känt så är det inga problem att få det fixat på verkstad som Volvo ersätter.

Bränsleslang byts ut

Som tur är i detta fallet så upptäcker Volvo det efter ett tag och går ut med information till alla berörda ägare som köp bil under 2015 och 2016. Alla kunder kontaktades av en auktoriserad Volvo-verkstad och erbjöds att åtgärda problemet kostnadsfritt vid inlämning av en drabbad bil. Som tur var har inga incidenter på grund av den läckande bränsleslangen rapporterats. Att byta ut en bränselslang kan ta upp emot två timmar att utföra så det är ingen jättestor reparation och du behöver inte vara utan din bil mer än en halv dag ungefär.