Ett fritidsintresse för god sak

      Kommentarer inaktiverade för Ett fritidsintresse för god sak

Jag fick en idé en dag när jag promenerade hem från jobbet. Vi hade haft en man på besök som pratade om ovanliga intressen som man kanske inte alltid ens tänker på att det är ett intresse. Han berättade att han på sin fritid putsar fönster, allt för en god sak. Han marknadsför sig egentligen inte alls men har blivit känd genom att han började putsade sin väns fönster och fick därmed lite betalt. Han kunde inte med gott samvete ta emot pengarna så han valde att skänka dem till välgörenhet. Idag har ryktet spritt sig och han putsar fönster hos ungefär 5 hushåll i veckan där valfri betalning går oavkortat till välgörenhet.

Jag blev genast inspirerad och kände att jag behövde göra något för att också få känna samma goa känsla som han beskrev det efter han hade putsat klart ett fönster och gjorde överföringen till välgörenhetsorganisationen. Jag passade då på att slå två flugor i en smäll då jag älskar att pärla smycken. Jag köpte därför hem flera meter koppartråd och började pärla varje dag när jag kom hem från jobbet.

Från intresse till levnadssätt

Jag säljer flera olika smycken i olika färger och former och säljer via min instagram, men även här har ordet spritt sig. Allt går oavkortat till välgörenhet och jag har nu till och med flera vänner som anslutit sig och gör samma sak. Det här gick därför helt plötsligt från att bli ett intresse för en god sak till ett levnadssätt då jag nu alltid tänker på att göra saker för andra med ett gott syfte. Ofta är samhället idag beroende av pengar och dess värde men det känns som att många människor glömmer det där pengavärdet och slutar vara snåla och därmed betalar vad som helst – bara det går till gott syfte. Så ännu mer koppartråd är inköpt och detta ska jag fortsätta med så länge jag kan!