Nej jag gillar verkligen inte konst

      Kommentarer inaktiverade för Nej jag gillar verkligen inte konst

Just så sa jag när min pappa berättade för mig att vi skulle på konstmuseum till helgen. Jag var då 11 år gammal och hade väldigt mycket annat roligt att göra, speciellt var allt roligare än att gå på museum och kolla på konst med pappa. Men som det barn man var så blev jag tvungen att följa med och jag hade förberett mig på en lång tråkig förmiddag men hoppades på att han åtminstone skulle bjuda på någon god lunch efteråt.

Jag minns än idag denna dag eftersom jag var väldigt inställd på att konst inte var något för mig. Och just så höll jag det ganska länge. Jag tyckte konst oförståeligt och töntigt, kanske det ena beroende på det andra, men jag var övertygad om att konsten inte var något jag skulle ha gemensamt med min pappa.

Med framtiden ändras våra intressen

I samband med att världen blir mer digitaliserad så har också människans intressen utvecklats. Vi lever numera i en väldigt digital värld och i ett samhälle som kräver någon form av digitalt verktyg för att ta sig igenom vardagen. På så vis landade jag på hemsidan https://www.artely.se som handlar om just konst. Jag skrollade snabbt igenom och tänkte att detta verkligen var något för pappa.

Men så märkte jag att mitt öga fastnade för just en tavla, och en tavla till hemmet behöver man ju när man väl hittar en som man gillar mycket. Där och då gjorde jag min första beställning av konst från Artely och det skulle inte bli min sista. Min pappa fick nys om detta och började också hitta tillbaks till sitt intresse för konst. Så nu sitter vi här båda två, skrollandes via Artely, för att ta del av den senaste konsten och kanske till och med hitta min egen konst där… 🙂